2016 Taaldag van de BKL

Beste collega, beste BKL-lid,

De jaarlijkse Taaldag van de BKL (Belgische Kring voor Linguïstiek) zal in 2016 op vrijdag 13 mei plaatsvinden en wordt georganiseerd door de Pôle de recherche en linguistique (PLIN) van het Institut Langage et Communication (IL&C) aan de Université catholique de Louvain (Louvain-la-Neuve).

De bijdragen kunnen om het even welk taalkundig onderwerp behandelen en kunnen in één van de landstalen (Nederlands, Frans, Duits) of in het Engels voorgesteld worden. Een selectie van de presentaties zal gepubliceerd worden op de BKL-website in het elektronische tijdschrift Studies van de BKL.

Abstracts (max. 500 woorden, referenties niet inbegrepen) moeten duidelijk de doelstellingen van het onderzoek, de onderzoeksvragen, methodologie en (voorlopige) resultaten aangeven. Abstracts kunnen worden ingediend tot en met 15 februari 2016 via https://easychair.org/conferences/?conf=bklcbl2016 .

In overeenstemming met een beslissing van het bestuur van de BKL worden alle abstracts beoordeeld door twee leden van het wetenschappelijk comité. U zal voor 31 maart 2016 vernemen of uw abstract al dan niet aanvaard is.

Deelname aan de Taaldag is gratis voor leden van de BKL. Het jaarlijkse lidmaatschap kost 40 euro (met abonnement op Belgian Journal of Linguistics) of 20 euro (zonder abonnement). Verdere informatie m.b.t. het lidmaatschap is beschikbaar op http://www.bkl-cbl.be.

We kondigen met plezier aan dat het bestuur van de BKL dit jaar een prijs uitreikt voor de beste presentatie door een doctoraatsstudent.

Voor de geïnteresseerden kondigen we ook graag aan dat de dag vóór de BKL-dag, donderdag 12 mei, ook de tweede editie van de PLIN-dag plaatsvindt (eveneens in Louvain-la-Neuve), en die heeft als thema “Language and the new (instant) media” (http://www.uclouvain.be/580810.html).

We kijken alvast uit naar uw bijdrage aan de Taaldag op 13 mei in Louvain-la-Neuve.

Met vriendelijke groeten,

Barbara De Cock, Magali Paquot, Kristel Van Goethem

BKL2016 webpagina: http://www.uclouvain.be/en-528988.html