Legend Mandatory Optional Courses not taught during 2013-2014 Periodic courses not taught during 2013-2014 Periodic courses taught during 2013-2014 Two year courses Click on the course title to see detailed informations (objectives, teaching methods, evaluation...) > Legend Year 1 2 LBBMC2215 Stage en entreprise René Rezsohazy 25h+40h 20 credits x Biotechnologie et initiation au monde de l'entreprise (10 credits) Au moins 5 crédits à choisir dans les activités au choix de biotechnologie ci-dessous et les autres dans la liste des cours au choix LBIRC2108 Biochemical and Microbial Engineering Spyridon Agathos 30h+22.5h 5 credits 2q x LBRNA2202 Nano-biotechnologies Yves Dufrêne 30h 3 credits 2q x LBIRA2102 Applied biotechnology Claude Bragard (coord.), Isabelle Donnay, Xavier Draye 30h+7.5h 4 credits 1q x LBRAL2101 Beer organoleptic and microbiological quality Sonia Collin (coord.), Marc Maudoux 30h+22.5h 5 credits 2q x LBRAL2104 Food microbiology Jacques Mahillon 30h+22.5h 5 credits 2q x LBRAL2103 Food chemistry Sonia Collin 30h+22.5h 5 credits 1q x LBBMC2213 Atelier de formation à la recherche en entreprise N. 5 credits x LCHM2244 Medicinal chemistry Istvan Marko, Yves-Jacques Schneider 22.5h+7.5h 3 credits 1q x LCHM2280 Industrial chemistry Marcel Ceresiat, Marc Lacroix, Olivier Riant (coord.) 30h 3 credits x WFARM2241 Pharmacokinetics and clinical biology Roger-K. Verbeeck, Pierre Wallemacq (coord.) 30h+15h 4 credits x WSBIM2248 Toxicologie industrielle et environnementale N. 82.5h 10 credits 1q x WFARM1303 Clinical Chemistry Teresinha Leal, Marianne Philippe, Marie-Françoise Vincent, Pierre Wallemacq (coord.) 20h 2 credits 2q x WBICL2107 Principe et méthodologie des dosages immunologiques Diane Maisin, Marianne Philippe (coord.) 15h+40h 3 credits 2q x WESP2123 Principes des essais cliniques Laurence Habimana, Annie Robert (coord.), Françoise Smets 20h+10h 4 credits 1q x WSBIM2230 Biochimie des erreurs innées du métabolisme Marie-Cécile Nassogne, Marie-Françoise Vincent (coord.) 30h 3 credits 1q x LBRAL2201C Technologie alimentaire: procédés biotechnologies N. 1 credits x x LBRAL2201D Technologie alimentaire: transformations des produits végétaux et animaux N. 2 credits x x Initiation au monde de l'entreprise LBIR1344 Firm management and organisation Isabelle Callens 30h+7.5h 3 credits 2q x x LFSA2140 Elements of law for industry and research Fernand De Visscher, Werner Derijcke, Bénédicte Inghels 30h 3 credits 1q x x LFSA2230 Introduction to management and to business economics Benoît Gailly 30h+15h 4 credits 2q x x LFSA3010 Principes de communication scientifique Yves Deville, Xavier Gonze, Michel Verleysen 15h+15h 3 credits 2q x x LSC3001 Recherche, innovation et propriété intellectuelle : applications aux secteurs de la chimie et aux sciences de la vie Thierry Debled, Francis Leyder 30h 3 credits x x LDROP2101 Economic Aspects of Intellectual Property Dominique Kaesmacher, Alain Strowel, François Wéry 30h 5 credits 2q x x LDROP2102 In-depth study of questions on intellectual property rights Alain Strowel 30h 5 credits 2q x x LDROP2103 Law on intellectual property contr Vincent Cassiers, Fernand De Visscher 30h 5 credits 2q x x LBBMC2213 Atelier de formation à la recherche en entreprise N. 5 credits x x LBRAI2208 Firms and Markets : Strategic Analysis Frédéric Gaspart 30h 3 credits 1q x x