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Professional Focus in Biotechnology [30.0]

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Mandatory Optional
Courses not taught this academic year Periodic courses not taught this academic year
Periodic courses taught this academic year Two year courses

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Year
1 2
Mandatory LBBMC2215

Stage en entreprise  (in French) René Rezsohazy 40h + 40h  20credits      x

OptionalBiotechnologie et initiation au monde de l'entreprise (10credits)
10 crédits à choisir dans les activités au choix de biotechnologie, d'initiation au monde de l'entreprise ou de la formation interdisciplinaire en création d'entreprise

MandatoryActivités de biotechnologie
Optional LBBMC2204A

Pharmacologie cellulaire et moléculaire - concepts de base   (in French) N. 30h  3credits    x x
Optional LBBMC2204B

Pharmacologie cellulaire et moléculaire - application à une pathologie : de la biologie moléculaire au traitement.   (in French) N. 24h  2credits    x x
Optional LBRTE2201

Human and animal toxicology  Alfred Bernard, Cathy Debier 45h + 7.5h  5credits  1q  x x
Optional LBIRC2108

Biochemical and Microbial Engineering  Spyridon Agathos 30h + 22.5h  5credits  2q  x x
Optional LBRMC2202

Cell culture technology  Marc Boutry (coord.), Claude Remacle, Yves-Jacques Schneider 30h  3credits  1q  x x
Optional LBRNA2202

Nano-biotechnologies  Yves Dufrêne (coord.), Christine Dupont 52.5h  5credits  1q  x x
Optional LBIRA2102

Applied biotechnology  Claude Bragard, Isabelle Donnay, Xavier Draye 30h + 7.5h  4credits  1q  x x
Optional LBRAL2102

Physiological and nutritional biochemistry  Yvan Larondelle, Yves-Jacques Schneider 52.5h + 0h  5credits  1q  x x
Optional LBRAL2101

Beer organoleptic and microbiological quality  Sonia Collin, Marc Maudoux 30h + 22.5h  5credits  2q  x x
Optional LBRAL2104

Food microbiology  Jacques Mahillon 30h + 22.5h  5credits  2q  x x
Optional LBRMC2101

Genetic engineering  Marc Boutry 30h + 7.5h  3credits  1q  x x
Optional LBRAL2201C

Technologie alimentaire:Procédés biotechnologiques  (in French) N. 15h  1credit    x x
Optional LBRAL2201D

Technologie alimentaire:Transformations des produits végétaux et animaux  (in French) N. 30h  2.5credits    x x
Optional LBRAL2103

Food chemistry  Sonia Collin 30h + 22.5h  5credits  1q  x x

MandatoryInitiation au monde de l'entreprise
Optional LBIR1241

Introductory economics  Jean-François Sneessens 30h  3credits  2q  x x
Optional LBIR1344

Firm management and organisation  André Nsabimana 30h + 7.5h  3credits  2q  x x
Optional LBRAI2209

Company strategy in agro-industrial sector  Frédéric Gaspart 30h + 0h  3credits  2qPeriodic courses taught this academic year  x x
Optional LFSA2140

Elements of industrial laws  (in French) Fernand De Visscher, Fernand De Visscher, Fernand De Visscher, Werner Derycke, Werner Derycke, Werner Derycke, Bénédicte Inghels, Bénédicte Inghels, Bénédicte Inghels 30h  3credits  1q  x x
Optional LFSA2230

Introduction to management and to business economics  (in French) Paul Belleflamme, Benoît Gailly 30h + 15h  4credits  2q  x x
Optional LFSA2240

Foundations of financial management  (in French) Gerrit Sarens 30h + 15h  4credits  2q  x x
Optional LFSA3010

Principes de communication scientifique  (in French) Patrick Bertrand, Axel Van Lamsweerde, Michel Verleysen (coord.) 15h + 15h  3credits  2q  x x
Optional LSC3001

Recherche, innovation et propriété intellectuelle : applications aux secteurs de la chimie et aux sciences de la vie  (in French) Thierry Debled, Francis Leyder (coord.) 30h  3credits    x x
Optional LBRTI2203

Communication scientifique dans le domaine des sciences exactes  Pascale Gualtieri, Joël Saucin 30h  3credits  1q  x x
Optional LDROP2101

Economic Aspects of Intellectual Property  Nicolas Brahy, Yann Menière 30h  5credits  2q  x x
Optional LDROP2102

In-depth study of questions on intellectual property rights  Bernard Remiche 30h  5credits  2q  x x
Optional LDROP2103

Law on intellectual property contr  Fernand De Visscher, Bernard Remiche 30h  5credits  2q    x
Optional LSTAT2360

Seminar in data management: basic  Catherine Legrand 7.5h + 10h  6credits  1q  x x
Optional LBBMC2213

Atelier de formation à la recherche en entreprise  (in French) N.   5credits    x x

MandatoryFormation interdisciplinaire en création d'entreprise
Mandatory LCPME2001

Entrepreneurship Theory  Olivier Giacomin (supplée Frank Janssen), Frank Janssen 30h  5credits    x  
Mandatory LCPME2000

Management Foundations of a small/middle size company  Régis Coeurderoy, Paul Vanzeveren 30h  5credits    x  
Mandatory LCPME2003

Business plan of the creation of a company  Frank Janssen, Olivier Jaspers 30h  5credits      x
Mandatory LCPME2002

Managerial, legal and economic aspects of the creation of a company  (in French) Régis Coeurderoy, Yves De Cordt 30h  5credits      x
Mandatory LCPME2004

Advanced seminar on Enterpreneurship  (in French) Frank Janssen 30h  5credits      x
 
| 15/07/2010 |