Professional Focus in Biotechnology [30.0]

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Periodic courses taught this academic yearTwo year courses

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Year
12
Mandatory BBMC2215

Stage en entreprise  (in French) René Rezsohazy40h + 40h 20credits   x

OptionalBiotechnologie et initiation au monde de l'entreprise (10credits)
10 crédits à choisir dans les activités au choix de biotechnologie, d'initiation au monde de l'entreprise ou de la formation interdisciplinaire en création d'entreprise

MandatoryActivités de biotechnologie
Optional BBMC2204A

Pharmacologie cellulaire et moléculaire - concepts de base   (in French) N.30h 3credits  xx
Optional BBMC2204B

Pharmacologie cellulaire et moléculaire - application à une pathologie : de la biologie moléculaire au traitement.   (in French) N.24h 2credits  xx
Optional BRTE2201

Human and animal toxicology  (in French) Alfred Bernard, Cathy Debier45h + 7.5h 5credits 1q xx
Optional BIRC2108

Biochemical and Microbial Engineering  (in French) Spyridon Agathos30h + 22.5h 5credits 2q xx
Optional BRMC2202

Cell culture technology  (in French) Marc Boutry (coord.), Claude Remacle, Yves-Jacques Schneider30h 3credits 1q xx
Optional BRNA2202

Nano-biotechnologies  (in French) Yves Dufrêne (coord.), Christine Dupont52.5h 5credits 1q xx
Optional BIRA2102

Applied biotechnology  (in French) Pierre Bertin, Claude Bragard, Isabelle Donnay, Xavier Draye (supplée Pierre Bertin)30h + 7.5h 4credits 1q xx
Optional BRAL2102

Physiological and nutritional biochemistry  (in French) Yvan Larondelle, Yves-Jacques Schneider52.5h + 0h 5credits 1q xx
Optional BRAL2101

Beer organoleptic and microbiological quality  (in French) Sonia Collin, Marc Maudoux30h + 22.5h 5credits 2q xx
Optional BRAL2104

Food microbiology  (in French) Marleen Abdel Massih (supplée Jacques Mahillon), Jacques Mahillon30h + 22.5h 5credits 2q xx
Optional BRMC2101

Genetic engineering  (in French) Marc Boutry30h + 7.5h 3credits 1q xx
Optional BRAL2201C

Technologie alimentaire:Procédés biotechnologiques  (in French) N.15h 1credit  xx
Optional BRAL2201D

Technologie alimentaire:Transformations des produits végétaux et animaux  (in French) N.30h 2.5credits  xx
Optional BRAL2103

Food chemistry  (in French) Sonia Collin30h + 22.5h 5credits 1q xx

MandatoryInitiation au monde de l'entreprise
Optional BIR1241

Introductory economics  (in French) Jean-François Sneessens30h 3credits 2q xx
Optional BIR1344

Firm management and organisation  (in French) André Nsabimana30h + 7.5h 3credits 2q xx
Optional BRAI2209

Company strategy in agro-industrial sector  (in French) Frédéric Gaspart30h + 0h 3credits 2qPeriodic courses not taught this academic year xx
Optional FSA2140

Elements of industrial laws  (in French) Fernand De Visscher, Fernand De Visscher (supplée N.), Werner Derycke, Werner Derycke (supplée N.), Bénédicte Inghels, Bénédicte Inghels (supplée N.)30h 3credits 1q xx
Optional FSA2230

Introduction to management and to business economics  (in French) Paul Belleflamme, Benoît Gailly30h + 15h 4credits 2qCourses not taught this academic year xx
Optional FSA2240

Foundations of financial management  (in French) Philippe Grégoire30h + 15h 4credits 2q xx
Optional FSA3010

Principes de communication scientifique  (in French) Patrick Bertrand (coord.), Axel Van Lamsweerde, Michel Verleysen15h + 15h 3credits 2q xx
Optional SC3001

Recherche, innovation et propriété intellectuelle : applications aux secteurs de la chimie et aux sciences de la vie  (in French) Thierry Debled, Francis Leyder30h 3credits  xx
Optional BRTI2203

Communication scientifique dans le domaine des sciences exactes  (in French) Pascale Gualtieri, Joël Saucin30h 3credits 1q xx
Optional DROP2101

Economic Aspects of Intellectual Property  (in French) Nicolas Brahy, Yann Menière30h 5credits 2q xx
Optional DROP2102

In-depth study of questions on intellectual property rights  (in French) Bernard Remiche30h 5credits 2q xx
Optional DROP2103

Law on intellectual property contr  (in French) Fernand De Visscher, Bernard Remiche30h 5credits 2q  x
Optional STAT2360

Seminar in data management: basic  (in French) Catherine Legrand7.5h + 10h 6credits 1q xx
Optional BBMC2213

Atelier de formation à la recherche en entreprise  (in French) N. 5credits  xx

MandatoryFormation interdisciplinaire en création d'entreprise
Mandatory CPME2001

Entrepreneurship Theory  (in French) Frank Janssen30h 5credits  x 
Mandatory CPME2000

Management Foundations of a small/middle size company  (in French) Régis Coeurderoy, Paul Vanzeveren30h 5credits  x 
Mandatory CPME2003

Business plan of the creation of a company  (in French) Frank Janssen, Olivier Jaspers30h 5credits   x
Mandatory CPME2002

Managerial, legal and economic aspects of the creation of a company  (in French) Régis Coeurderoy, Yves De Cordt30h 5credits   x
Mandatory CPME2004

Advanced seminar on Enterpreneurship  (in French) Frank Janssen30h 5credits   x
 
| 6/04/2009 |