FENS 2019 – 13th european Nutrition Conference

The 13th European Nutrition Conference, Federation of European Nutrition Societies (FENS) 2019 will be held in Dublin, Ireland.

The conference will take place from 15 – 18 October 2019 in the Convention Centre Dublin, Ireland in the heart of Dublin city.

The theme for the 2019 conference is “Malnutrition in an Obese World: European Perspectives”.

Abstract Submission Deadline: 5 April 2019

43rd Symposium on Hormones and Cell Regulation

The brain–gut–microbiome network in metabolic regulation and dysregulation

10-13 October 2018, Mont Ste Odile, France.

Organisers

Nathalie  Delzenne, Professor, President of Louvain Drug Research Institute, B-1200 Brussels, Belgium
nathalie.delzenne@uclouvain.be

Pierre De Meyts, Invited Professor, de Duve Institute, B-1200 Brussels, Belgium.
pierre.demeyts@gmail.com

Scientific committee:

Jacques E. Dumont, President (Belgium)
David Carling (UK)
Pierre De Meyts (Belgium) 
Veit Flockerzi (Germany) 
Adriana Maggi (Italy) 
Stefan Offermans (Germany) 
Bernard Payrastre (France) 
Jean-Philippe Pin (France) 
Stephane Schurmans (Belgium) 
Maria Sibilia (Austria)

ESE represenatives

Anna-Maria Andersson (Denmark)
Justo Castaño (Spain) 

Télécharger “Poster-2018-A4-1.pdf” Poster-2018-A4-1.pdf – Téléchargé une fois – 6 MB

Interview de Maartje Mulders par RTL, dans le cadre du projet FOOD4GUT !

Maartje Mulders est chercheuse à l’Université Libre de Bruxelles. Elle a mené une étude auprès d’une centaine de consommateurs. Ils ont dû répondre à des questions en décryptant les étiquettes. Dans une interview réalisée par RTL, elle nous explique pourquoi les consommateurs ont du mal à interpréter les étiquettes de certains produits dans les magasins.

Pour voir la vidéo, cliquez sur le lien ci-dessous:

« C’est écrit petit, et donc ce n’est pas tellement facile à lire »: selon cette étude, les étiquettes des produits ne sont pas suffisamment claires

 

 

Symposium BAPS (Belgian Association for Psychological Sciences) le 18 Mai 2018

Un symposium BAPS est organisé par les partenaires FOOD4GUT le 18 Mai 2018 à Gand.

https://www.baps.be/highlights

Présentations dans le cadre du projet FOOD4GUT:

INVESTIGATING THE CONDITIONS FOR THE EFFECTIVENESS OF NUDGING FOR PREBIOTIC VEGETABLES

Valérie Broers, Stephan Van den Broucke, Cédric Taverne, & Olivier Luminet

Université Catholique de Louvain

Perceived healthiness of organic and Fairtrade apple juice and chocolate: does moral satisfaction make food with sustainable and ethical food labels subjectively healthier?

Maria Mulders, Victor Lindberg, Boyka Bratanova, Olivier Corneille, & Olivier Klein

Université Libre de Bruxelles

HOW DOES THE FOOD ENVIRONMENT INFLUENCE CONSUMER’S CHOICE? AN OVERVIEW

Jonathan Peuch

Université Catholique de Louvain

 

Inscription via le lien suivant : https://www.baps.be/registration

Pour plus d’ informations, contactez directement Valérie Broers:  valerie.broers@uclouvain.be