Aims
To describe the role of nutrition in the development and the prevention of the main diseases.
![](../../images/md/ligne.gif)
Main themes
-Dietary guidelines and most common dietary mistakes
-Obesity
-Diabetes mellitus
-Atherosclerosis
-Arterial hypertension
-Cancer
-Osteoporosis
-Pregnancy
-Aging
-Developing countries
![](../../images/md/ligne.gif)
Content and teaching methods
Oral teaching with pratical examples
![](../../images/md/ligne.gif)
Other information (prerequisite, evaluation (assessment methods), course materials recommended readings, ...)
Oral examination with written preparation
![](../../images/md/ligne.gif)
Other credits in programs
MED23
|
Troisième année du programme conduisant au grade de docteur en médecine
|
(2 credits)
| |
NUT21
|
Première licence en sciences biomédicales (nutrition humaine)
|
|
Mandatory
|
SCOM21
|
Première licence en sciences de la santé publique (Promotion de la santé, programmes et services de santé communautaire)
|
(1 credits)
| |
SCOM22
|
Deuxième licence en sciences de la santé publique (Promotion de la santé, programmes et services de santé communautaire)
|
(1 credits)
| |
![](../../images/md/ligne.gif)
|