Qualités organoleptiques et microbiologiques de la bière et du vin

lbras2304  2022-2023  Louvain-la-Neuve

Qualités organoleptiques et microbiologiques de la bière et du vin
4.00 credits
15.0 h + 30.0 h
Q1
Teacher(s)
Collin Sonia (coordinator); Maudoux Marc;
Language
French
Online resources
Moodle
Bibliography
- Collin S. Traité de brasserie en 2 volumes, Dunod, 2022, ISBN : 978-2-10-083186-9 et 978-2-10-083189-0.
Teaching materials
  • Le Traité de brasserie en 2 volumes, S. Collin (paru chez Dunod en 2022) est le support principal du cours. Sur Moodle sont également disponibles les slides et les protocoles des travaux pratiques
  • "Traité de brasserie" Vol. 1 & 2, S. Collin (Dunod, 2022) is required, as well as all materials available on the Moodle platform (slides and scientific articles presented during the course, practical work protocols).
Faculty or entity
AGRO


Programmes / formations proposant cette unité d'enseignement (UE)

Title of the programme
Sigle
Credits
Prerequisites
Learning outcomes
Master [120] in Biochemistry and Molecular and Cell Biology

Advanced Master in Brewing Engineering

Master [120] in Chemistry and Bioindustries